Friday, May 25, 2007

O dimineata de ra'at

Ma trezesc cu o dubla senzatie….de cald shi de racoare….caldura vine de afara, din zapusala care intra abundent pe fereastra deschisa. Senzatia de frig o am de la transpiratia rece de pe spate, probabil sunt cele cateva beri congelate pe care le-am baut aseara si acum isi cauta un drum de iesire……

Simt o mana pe obraz, imi inchipui imediat ca o fi vorba de vreo gagica intalnita aseara, insa vocea ma face imediat sa ma razgandesc si sa realizez ca nu a fost vorba despre o noapte din alea, ci o noapte din celelalte….pe scurt, imi dau seama ca e vorba de un prieten de-al meu, iar patul in care ma trezesc este canapeaua din sufrageria lui…Recolectez in fuga cateva franturi de noatea tocmai trecuta si imi dau seama ca am baut impreuna in cateva carciumi si pina la urma am ajuns la el acasa…

E 7 si jumatate, ora la care rar mi se intampla sa ma intorc din lumea somnului in lumea reala, insa stiu acum ca el trebuie sa mearga la serviciu, lucreaza la o firma cu calculatoare, nu stiu exact, genul ala de regular guy.

Incerc sa beau un ness, insa o durere acuta de burta imi taie tot avantul, in baie insa renunt, fara a avea un motiv aparent. Prietenul imi spune ca trebuie sa ne grabim, plecam, urmeaza un drum infernal cu tramvaiul…Mirosurile de trupuri umane si aerul de periferie nu se pupa cu moralul meu simtitor, asa ca senzatia aia din burta, despre care aveam impresia ca vrea sa coboare rapid, acum urca amenintator….

Incerc sa ma gandesc la altceva pentru a preintampina o nenorocire, insa amintirile zilei anterioare nu sunt tocmai potrivite sa linisteasca greata care se cuibarise in mine ca un caine plouat si plin de jigodie….Incerc sa pricep ce s-a intimplat insa nu stiu cum sa incep…mai intai prietena mea despre care credeam ca ma priveste ca pe un zeu al dragostei, imi spune ca nu ar fi vrut sa se ajunga in situatia de a-mi face bagajele, insa nu mai suporta…oricum, imi punea in vedere ca in seara respectiva sa dorm in alta parte ca vine o prietena sa doarma la ea…

Nu era nici o problema in momentul acela, tocmai ma gandeam ca nu e fata potrivita pentru mine, sentimentele mele pentru ea se confundau mai degraba cu faptul ca aveam unde sta gratis…chiar vroiam o schimbare in viata mea presupus sentimentala, si in ma gandeam sa-i spun amantei ca m-am hotarat sa incep o noua viata in compania ei…Dar viata e frumoasa si plina de surprize, iar amanta imi spune ca eu nu o apreciez destul pe prietena mea si ea nu vrea sa asiste la despartiri, bla bla bla, asa ca…. restul devine cumplit de repede bere rece, umeda, blonda, femeia perfecta care nu da gres niciodata!!!

O simt si acum pe spate, sub forma de transpiratie, sunt deja acasa….prietena mea doarme in pat, ce spun, se confunda cu patul, care e prietenul ei cel mai bun, care îi tine loc si de serviciu si de teren de joaca. Incerc sa stau cateva minute sa ma linistesc insa linistea e vandalizata de tropaitul pisicilor pe covorul scamosat…imi vine sa urlu, insa strigatul meu se transforma instantaneu intr-o goana de o clipa pina in baie, unde viermele monstruos care locuia si se hranea din mine, isi geseste un drum buluc in closet…Mirosul de pisica danseaza galant, impletindu-se cu maruntaiele spalate cu shaworma de pui, eventual alterat dar bine condimentat, singura mea masa a zilei anterioare…

In intimitatea toaletei renasc ca un cersetor care tocmai a primit de pomana si imi detonez gandurile negre, incercand sa imi compun un tonus tonic pentru ziua care incepe, insa greata aceea, launtrica, personalizata ca o zeita greceasca imi da tarcoale, se invarte in jurul meu, apoi mi se infige puternic in creier….

In momentul acela realizez iminenţa faptului ca nu am hartie in baie…ce bine ca este apa calda! Dusul imi face bine, ma simt ca un mort proaspat dezgropat, asa ca dupa ce arunc haine curate pe mine shi alung mustele din jurul meu cu un deodorant unisex, pe care il foloseste si prietena mea, pornesc agale pe stradă, catre serviciu.

In drumul meu, cativa indivizi imbracati regulamentar, cravata, costum, ma privesc curiosi, probabil aura mea straluce de o vezi de la 10 poste, sau poate, ceea ce nu ma indoiesc, gandesc despre mine ceea ce inca nu am avut curaj sa spun: “uite-l si pe nenorocitul asta, pare ca a invins realitatea, o sa vada el….mai are mult pina sa se ridice la rangul meu, sa parcheze masina in fata firmei, in locul cel mai apropiat de intrare….si mai dute-n pizda ma-tii, nu te mai holba asa la mine!”.

Traversez strada pentru a ma indeparta de zona aia cu masini si telefoane cat unghia, si merg printre blocuri si printre ganduri. Ziua abia incepe, insa eu ma simt deja sfirsit, gata de aruncat ca un ziar….chiar atunci trec pe linga o toneta, as cumpara un ziar pe care sa il arunc apoi, cu un gest superior, insa mina iese cu repezeala din buzunarul pe care il surprinsese gol, usor rusinat…

Ajuns in fata blocului, pasesc decis pe culoar, hotarit de data asta sa nu mai clachez in fata esecurilor neintrerupte ca lantul trofic si ma abruc in lift, o incapere strimta cu o gaura imensa, care nu face decit sa imi reaminteasca angoasa care traieste in simbioza cu mine.

La birou, deschid calculatorul, si in timp ce se incarca Windows-ul, injur fara noima, in gand, realizand, poate pentru prima oara in ziua asta sau alta, ca traiesc, dar munca ma omoara si contabila ma ingroapa de tinar cand imi da salariul….

Ziua se va scurge incet, ca amintirea ce cade lin pe trupul rece al copilului mort de mult in mine, iar seara voi lupta cu angoasa mea, incercand din nou sa o inec, as vrea de fapt sa aiba o moarte lenta, chinuita, vulgara, cam asa cum moare in mine amintirea faptului ca femeia pe care o iubeam m-a inselat….

Gandul slabeste, mina amorteste, creierul se simte comod si adoarme, eu ma ridic si ma apropii de geam. Imi aprind o tigara, adulmec fumul si constiinta mea zboara laolalta cu el. Imi bag pula si ma hotarasc sa continui tot asa. Trebuie doar sa fac rost de bani de bere.

No comments: